Strand Hotel Fevik

Tilbake

Velkommen til hotellet ved havet! :)

Strand Hotel Fevik ligger i strandkanten ved idylliske Fevik mellom Grimstad og Arendal.

Avstanden til Kjevik Flyplass og Dyreparken i Kristiansand er cirka 45 minutters bilkjøring.

Bare et par km unna hotellet ligger en ny 18 hulls golfbane. Hotellet har 47 rom med tilsammen 120 senger.

De fleste hotellrommene har utsikt mot havet. Hotellets konferansebygg har to kurs- og møtelokaler, samt fire grupperom.


Restauranten
At det svømmer delikatesser i havet,  er neppe noen hemmelighet. Men når kokken har gjort sine kulinariske tryllerier, kan du likevel komme til å oppdage at du  hadde noen smakssanser som du ikke visste om fra før. Hemmeligheten med god fisk er at den skal smake som god fisk. Av havets delikatesser som blir mye brukt hos oss, nevner vi ulke, breiflabb, laks og uer.

Historie
Hotellet ble planlagt og bygd av direktør Axel Lund. Grunnmuren ble bygget i 1934 og et par år senere stod hotellet ferdig. Hotellet hadde kostet 350.000 kroner og var blitt et praktfullt anlegg etter datidens standard. Dørene ble åpnet for første gang 17. mai 1937. Strand Hotel ble kun brukt som sommerhotell og hadde i starten 40 rom med i alt 70 sengeplasser. Alle gjesterom hadde både varmt og kaldt vann, 3 rom hadde dusj, mens 9 hadde bad.

Daglige ledere fra starten var ekteparet Frida og Harald Hansen som kom fra direktør Lunds hoteller i Stavanger.

Med sin utmerkede standard og nydelige beliggenhet ble Strand Hotel snart populært. Det kom mange utenlandske gjester, og restauranten var godt besøkt. Så Strand Hotel hadde tre gode sommersesonger før 2. verdenskrig brøt ut. I april/mai 1940 fikk man imidlertid andre utenlandske gjester idet hotellet ble beslaglagt til rekreasjonssted for tyske offiserer. Takket være innsatsen til Frida Hansen og det øvrige norske personalet, ble ødeleggelsene på hotellet begrenset.

Så snart hotellet ble frigitt i 1945, tok man til med oppussing og hotellet var klart til åpning igjen sesongen 1946, fortsatt med Frida og Harald Hansen som daglige ledere. De første etterkrigsårene ble tøffe for hotellet; de måtte på nabogårdene for å få okse, gris, grønnsaker og andre råvarer. Gjesteantallet kunne være oppe i ca. 120, til tross for at hotellet bare hadde 70 senger. Det var en annen form for turisttrafikk den gang. Bilen var ikke så vanlig, og man bodde ofte fast på et sted i både 2 og 3 uker. Mange kom igjen år etter år, både familier og enkeltpersoner. Kjent er den skotske ingeniøren som var gjest hver sommer i 30 år. Forfatteren Roald Dahl vendte tilbake hit, år etter år, og han og hans kone Felicity bodde her i flere uker når de først var kommet. Strand Hotel var velkjent som et bra dansested. Kjente og populære musikere bidro til ekstra hygge mens man spiste eller danset.

Etter krigen gikk Strand Hotel inn i Norsk Hotellcompagnie. Her hadde direktør Axel Lund også de andre fem hotellene han ledet. I 1956 overtok Lund imidlertid Strand Hotel for egen regning. Han bygget i 1957 det lille annekset "Stjernen" på den andre siden av hotellet og en kafeteriaavdeling mot veien. Sistnevnte ble revet for en del år siden. I 1975 ble hotellet solgt til Torbjørn Evenbye, som bygget konferansebygget og moderniserte en stor del av værelsene. Etter Uglands overtakelse i 1982, ble moderniseringen og oppussingen fullført slik at det opprinnelige sommerhotellet nå er helårshotell. Siden den tid har hotellet hatt flere eiere og før de nåværende eierne overtok i juni 1998 var hotellet eiet av Choice Hotels v/Petter Stordalen. Det ble også i denne perioden lagt ned mye arbeid og mange penger i oppussing av rom og flislegging av alle bad.Strand Hotel Fevik


Adresse:

Fevik

4870
FEVIK
Telefon: 37250000
Telefax: 37250001
Mobil:
E-Post: post@strandhotelfevik.no

Internett:

http://strandhotelfevik.no