Tengs-,Bjerkreimselva

Rogalands stolthet

Bjerkreimselva er uten tvil en av Norges beste lakseelver. I fjor ble det tatt 13,4 tonn laks og 441 kilo sjøørret. I de siste årene har fangstene bare blitt bedre og bedre. Grunnen er at elva har blitt kalket siden 1996.
Det er best å fiske i elva fra midten av juli og du kan fiske med mark, sluk og mark. Spesielt fra Vikeså i Bjerkreim til kommunegrensen i Eigersund blir det tatt en del laks.
I elva er det bevegelig fiske. Det vil si at du må gå en meter lengre ned i elva for hver gang du kaster. Det er også innført fangstkvote på maks fem fisk per fisker per døgn.
Elva har også mange attraksjoner i tillegg til fiske. Du kan oppleve et rikt dyreliv, gå turer i vakker natur, bade og jakte.
Verd å få med seg er fiskefestivalen som hvert å blir arrangert av Bjerkreim jeger- og fiskeforening og elveeierlaget. I år blir festivalen arrangert 18. august.

PRISER PÅ FISKEKORT
Dag: 50
Helg: 100
Uke: 150
Sesong: 400

KORTSELGER/ KONTAKTPERSON
For salsstader for fiskekort, sjå under Bjerkreim i innlandsfisketabellen. Kontakt-personar: Ingvald Helland (5145 0190), Tore Tengesdal (5145 0231). Vilhelm A. Gjedrem (5145 0122)

OVERNATTINGSTILBUD/ DIVERSE OPPLYSNINGER
Høve til overnatting, kontakt Vikeså Veiservice, tlf: 5145 2250

Den komplette siden:
http://www.bjerkreimselva.no

Hallgeirs fiskesider:
http://home.sol.no/hgjeseth/

Elvefiske i Bjerkreim
http://www.reisemal-sydvest.no/norsk/attraksjoner/fiske.html

Bilder fra Bjerkreim
http://home.sol.no/iege/bjerkrei.htm

Gode fisketips for Bjerkreim
http://home.sol.no/~tvea/page18.html

Rogaland, Eigersund, Tengs-,Bjerkreimselva